RSS NewReader wo 18 januari 2017

Inleiding

Inetco heeft een website met artikelen. We noemen dat ook wel een BLOG. Elke week komt er een nieuw artikel, maar hoe weet ik nu wanneer het artikel er is.

Een algemene techniek heet NewReader. De bekenste is de RSS feed. En een goede lezer voor deze feed is Feedly. Met deze newsleze kan je de artikel van vele newsites lezen. In feedly vind je een grote lijst met sites aan. Eén keer per dag inloggen en snel kijken wat het nieuws is.

Inetco newsfeed

RSS feed

Alle feeds van Inetco staan in de folder feeds. We ondersteunen twee formaten RSS en ATOM. Je kan een abonnement nemen op alle artikelen of per categorie. Alle artikelen is het makkelijkste. Op het plaatje zie je het RSS logo staan, het licht oranje op. Kopieer het adres om in feedly bekend te maken. Op de iPhone is het nog makkelijk. Als feedly geinstalleerd is, klik je op het RSS icoon en je krijgt de vraag om feedly te openen.

Alle artikelen met de RSS feader staan hier https://www.inetco.nl/feeds/all.rss.xml. Alle artikelen met de ATOM feader staan hier https://www.inetco.nl/feeds/all.atom.xml

Door all te vervangen door de naam van een categorie is de feed gefilterd voor alleen die categorie. Bij voorbeeld voor "lifehacking" is de link https://www.inetco.nl/feeds/lifehacking.rss.xml

Feedly

feedly

Je kan een gratis account aanmaken in feedly. Nadat je dat gedaan hebt doorloop de volgende stappen.

  • Stap 1: klik op +
  • Stap 2: paste the link van Inetco newsfeed die je wilt volgen
  • Stap 3: klik op follow
  • Stap 4: klik op "+ create a collection"
  • Stap 5: geef de collectie de naam Inetco

Je kunt de artikelen nu lezen. Je abonnement is te gebruiken op de smartphone en tablet. Zo mis je niks. Veel lees plezier.

Date Tags tools